Waarop letten bij het kopen van een cv ketel

Bij de aanschaf van een nieuwe cv ketel is het goed even na te gaan wat uw wensen precies zijn qua wooncomfort. Leest u verder.


 

Douche, warmwater hoeveelheid cv ketel

Aanschaf advies nieuwe cv ketel - warm water afgifte

Wanneer uw cv ketel aan vervanging toe is is het raadzaam van te voren even na te denken over het type cv ketel dat u nodig heeft. De ketel moet uiteraad voldoende vermogen hebben om uw woning snel en comfortabel te verwarmen. Een ander belangrijk aspect is het rendement van het warme tapwater.
De juiste afstemming op de warmwatervraag zorgt er voor dat er voldoende warmwater beschikbaar is tijdens het douchen. Een ketel van een bepaald vermogen kan maar een maximale hoeveelheid warmwater leveren per minuut.
Wanneer de geleverde hoeveelheid warmwater in overeenstemming is met de gemiddelde vraag, wordt de cv ketel het meest efficiŽnt en dus het zuinigst gebruikt. Daarnaast is een goede afstemming belangrijk uit het oogpunt van comfort. Vanzelfsprekend is dat de cv ketel bij een goede afstemming zorgt voor een warme douche en tegelijk een warm huis en ook nog zorgt voor warm water in de keuken. De gezinssamenstelling is dus een belangrijke factor in relatie tot de vraag naar warm water.

Welke CW klasse ?

Nog even de belangrijke punten op een rij gezet. Houdt rekening bij de keuze van een cv ketel met de volgende punten:
  • Gezinssamenstelling;
  • Type woning of pand;
  • Alleen verwarmen of ook warm(tap) water;
  • Op meedere plekken tegelijke tijd warmwater nodig;
  • De hoeveelheid warmwater die gewenst wordt;
De bovenstaande punten vertalen zich naar de cw-klasse van uw nieuwe ketel. CW klasse wil zegen, Comfort Warmwater. De volgende CW klasses zijn er,namelijk CW3 t/m CW6. Hoe hoger de waarde of klasse, hoe meer capaciteit/vermogen voor de afgifte van warm water heeft de cv ketel.
Een installateur kan in overleg met u precies vaststellen welk type cv ketel het beste bij uw (woon) situatie past.