Cv Thermostaat

Om uit uw nieuwe ketel te halen wat erin zit, is een goede thermostaat onmisbaar. Elke ketel heeft hoe dan ook een goede aansturing nodig.


 

De kamerthermostaat regelt cv installatie

Een cv-ketel is in huis een onopvallend apparaat, u hoeft niet dagelijks aan de ketel zelf te zitten om het apparaat te bedienen. De gebruikerservaring zit hem dan ook vooral in de kamerthermostaat en in het gebruikscomfort van de verwarmingsfunctie en de warmwaterfunctie. Bij installatie kunt u enkele instellingen, zoals de stand van de waterpomp, aangeven. De druk moet op peil gehouden worden en jaarlijks moet de ketel schoongemaakt worden.

De kamerthermostaat

KlokthermostaatMet een kamerthermostaat regelt u de temperatuur in een kamer. In tegenstelling tot een klokthermostaat zijn kamerthermostaten niet programmeerbaar. Kamerthermostaten zijn leverbaar in een aan/uit regeling en in een modulerende regeling. Welk type toepasbaar is, is afhankelijk van de cv-ketel.


Klokthermostaat

KlokthermostaatMet een klokthermostaat kunt u de temperatuur voor meerdere periodes per dag vooraf instellen. Zo haalt u het uiterste uit uw cv-ketel. Het is natuurlijk ook mogelijk om de klokthermostaat tijdelijk handmatig warmer of kouder in te stellen. Klokthermostaten zijn leverbaar in een aan/uit regeling en in een modulerende regeling. Welk type toepasbaar is, is afhankelijk van de cv-ketel.


Aan/uit of modulerende uitvoering

Bij een aan/uit thermostaat stelt u een bepaalde temperatuur in en de thermostaat zorgt ervoor dat uw kamer op deze temperatuur blijft. Bij een modulerede thermostaat vraagt de thermostaat aan de ketel een watertemperatuur die voor dat moment noodzakelijk is om de ruimte te verwarmen. Is de gewenste temperatuur bereikt, dan gaat de hr-ketel op een lager vermogen branden. De ketel past zijn vermogen dus aan de situatie aan. Zuinig en rendabel.


Weersafhankelijke regeling

Weersafhankelijk regelingEen weersafhankelijke regeling past de stooklijn van de ketel aan op basis van de buitentemperatuur in plaats van de kamertemperatuur. Een WA regeling moet altijd gecombineerd worden met thermostatische radiatorkranen en is altijd programmeerbaar.