Nano 30 Cv ketel

Ook minder bekende cv ketel merken komen aan bod op Cvketelgids.nl Lees hier alles over de Nano 30 design ketel van The Magic Boiler Company.


 

Design cv ketel Nano 30

Design radiatoren zijn al een geruime tijd op de markt verkrijgbaar, design cv ketels nog niet. Daar komt verandering in met de introductie van de Nano 30 HR combi ketel. Deze cv ketel die uniek is qua ontwerp en design wordt op de markt gebracht door het Rotterdamse bedrijf Magic Boiler Company. Men presenteert het als werelds eerste design ketel.

Klein, compact, en krachtig

De Nano 30 levert verwarming en warm water voor het dagelijks huishoudelijk gebruik. De ketel is zonder meer compact te noemen met de afmetingen vergelijkbaar met een magnetron. Daarmee is de Nano 30 kleiner dan elke andere vergelijkbare cv ketel in de markt. Door de toepassing van een gepatenteerde techniek en roestvrij materialen presteert het toestel even krachtig dan alle andere HR-combiketels van een grotere formaat.

Comfort en stijlvol

Nano 30 cv ketelMet een afmeting van 40cm hoog, een breedte van 37cm en een diepte van 30cm past de Nano 30 overal. In een keukenkast of op de zolder is geen enkel probleem, maar een plaats in de keuken kan ook gezien het fraaie uiterlijk van het apparaat. Het beroemde ontwerp bureau Reggs uit Amsterdam heeft het Nano 30 concept mede ontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in een cv ketel die high-tech vernuft aan de binnenzijde combineert met een strak en smaakvol uiterlijk zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen.

Hoog Rendement en Energiebesparing

De Nano 30 levert een hoger rendement ten opzichte van een gewone conventionele cv ketel. Ondanks zijn kleine afmetingen en compact geheel is de Nano 30 krachtig en levert een rendement van maximaal 107%. Hiermee haalt het de maximale energie uit de geleverde brandstof wat lagere energielasten tot gevolg heeft. Om nog meer energie te besparen is het ook mogelijk om de Nano Solar zonneboiler aan te sluiten op de Nano 30 zodat er ook profijt is van gratis zonne-energie.

Doordachte techniek

Nano 30 binnenkantDe gepatenteerde warmtewisselaar vormt het hart van de Nano 30. Deze van duurzame roestvrij stalen gemaakte platenwarmtewisselaar heeft een capaciteit van 30 kW. Door het zo genaamde "cool-touch' principe: blijft de buitenkant van de warmtewisselaar altijd koel, zelfs als temperaturen in de brander 600 °C bereiken. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de ketel eenvoudig te installeren in elke kleine ruimte of kamer, zonder enig gevaar voor oververhitting.

Snel en gemakkelijke installatie

De Nano 30 is zo ontworpen dat deze op eenvoudige te installeren en te bedienen. Het geringe gewicht van slechts 33 kg weegt hij minder dan de traditionele ketels en heeft toch alle eigenschappen van een high-tech product. De ketel heeft standaard koppelingen en is zo gemaakt dat installeren snel en makkelijk gaat. En dat levert een besparing op de installatie kosten op. Met slechts één soort schroevendraaier is de ketel te monteren en te onderhouden. Er zijn verder geen grote gereedschappen nodig voor het werken aan de Nano 30. Een M4 inbussleutel is voldoende.

Dankzij het innovatieve ontwerp en door gebruik te maken van de beste wetten van de thermodynamica, is de Nano 30 volgens Magic Boiler Company één van de meest efficiënte ketels in de wereld.