Hybride Cv ketel

Om de zoveel tijd test de Consumentenbond nieuwe cv ketels. De uitkomsten ervan leest u natuurlijk op Cvketelgids.nl


 

Hybride cv ketel systeem

Uw cv ketel is binnenkort aan vervanging toe en u bent op zoek naar een duurzaam alternatief, dan is een hybride verwarmingssysteem wellicht een interessante optie. Wat is een hybride cv ketel ? Een hybride cv ketel voegt twee bestaande technieken samen, bijvoorbeeld een HR cv ketel en een warmtepomp. Doordat het gasverbruik verminderd door de werking van de warmtepomp levert dit een energiebesparing op. De lucht in de omgeving wordt benut als duurzame energiebron. Door het toepassen van een hybride systeem kan er tot wel 25 % energie worden bespaard ten opzichte van het gebruik van een gewone HR cv ketel. Een ander voordeel van een hybride systeem is dat het zo aan te sluiten is op de bestaande cv installatie. Noemenswaardige aanpassingen zijn niet nodig.

Hybride cv ketel systeemZoals gezegd combineert de hybride cv ketel twee technieken, de warmtepomp en de cv HR ketel. Het verwarmen van kraanwater verzorgt de cv ketel en de verwarming van ruimtes gebeurt door de warmtepomp. Buitenlucht wordt aangezogen door de ventilator van de warmtepomp. De warmtepomp haalt uit de lucht warmte die het omzet in energie. Een compressor zorgt ervoor dat de verkregen warmte nog warmer wordt. Een platenwisselaar draagt vervolgens die warmte over aan het cv systeem. Het cv systeem verwarmt eventueel bij.

Koeling is met een hybride cv ketel systeem ook mogelijk. In dat geval wordt het proces van de warmtepomp omgekeerd. De warmte verlaat dan via de warmtepomp de woning en wordt afgegeven aan de buitenlucht.