Houtgestookte cv ketels

Steeds meer mensen realiseren zich dat de voorraden fossiele brandstoffen ooit een keer uitgeput raken en zoeken daarom naar een alternatief. Dit kan een houtgestookte cv ketel zijn. Cvketelgids.nl geeft u de tips.


 

Houtgestookte cv ketel

Wanneer met aan cv ketel denkt wordt er meestal niet gedacht aan cv ketels die op hout worden gestookt. Het is echter net alleen mogelijk om een cv ketel op gas te laten lopen. Een cv ketel kan ook worden gestookt op hout.

Moet ik elke dag hout bijvullen bij een houtgestookte cv ketel?

Wanneer men eraan denkt om een cv ketel aan te schaffen die op hout gestookt kan worden is men er meestal bang voor dat er elke dag flink moet worden gestookt om de warmte in huis te houden. Gelukkig is dit niet nodig. In de herfst en winter hoeft u misschien 2 keer per week te stoken om de warmte in huis te houden.

De verdere tijd zal er gebruik gemaakt worden van de energie die al is opgespaard door het systeem. Door een buffertank aan de cv ketel toe te voegen hoeft u dan ook niet continue te stoken wanneer het huis warmte nodig heeft. De buffertank slaat de eerder afgegeven energie van het hout namelijk op een slimme manier op.


Even ter vergelijking

Om voor uzelf te kunnen uitrekenen of het verstandig is om over te gaan op een houtgestookte cv ketel is het belangrijk om te weten dat 2,2 kg ongeveer gelijk staat aan m3 gas. Door de kosten van m3 gas te vergelijken met 2,2 kg hout komt u er al snel achter dat hout stoken meestal een stuk minder voordelig is. Het besparen van kosten moet dan ook absoluut niet de reden zijn voor het verstoken van hout.

Wanneer u op zoek bent naar meer informatie over hout gestookte cv ketels kunt u het best het internet afspeuren naar de verschillende leveranciers. Zij kunnen u meestal precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en goed antwoord geven op uw vragen. Houtgestookte cv ketels zijn immers een net andere tak van sport dan de gasgestookte cv ketel, het is dan ook belangrijk dat u het verschil hierin gaat waarnemen.