Hoelang gaat een cv ketel mee?

Veel mensen wachten met het vervangen van hun cv ketel totdat hun oude ketel kapot is. Het is toch vaak verstandig om eerder tot vervanging over te gaan en zo ongemakken te voor- komen. Leest u verder.


 

Levensduur cv ketel

Levensduur cv ketel

Regelmatig onderhoud aan een cv ketel verlengt de levensduur. Hoe goed onderhouden ook, een cv ketel gaat doorgaans 15 jaar mee. Het zal zeker voorkomen dat ketels langer meegaan, dit kan echter alleen met de nodige reparaties en het vervangen van onderdelen. Want hoe ouder de ketel wordt, hoe meer kans u loopt dat er storingen optreden en dat dure onderdelen het begeven. Dat kan u flink op kosten jagen. Als uw oude ketel van de eerste generatie HR ketels is kan het zeker uit deze te vervangen. Ook al is er geen sprake van storingen of uitval. De huidige HR cv ketels zijn namelijk door de moderne technieken stukken zuiniger. Regelmatig is in de media te vernemen dat de energieprijzen verder stijgen en dat het eind hiervan nog lang niet in zicht is. De nieuwe generatie HR ketels haalt meer warmte uit een hoeveelheid gas dan de oudere voorgangers. Dit is gunstig voor het milieu en voor uw portemonee. Daarnaast kan het zijn dat uw huidige ketel op een leeftijd gekomen is dat deze storingsgevoelig begint te worden. En dat kan zomaar ineens gebeuren. Vaak is dit wel het geval als er meer van de ketel gevraagd wordt, bij vrieskou bijvoorbeeld. Mocht dit u overkomen en uw ketel stopt er mee, informeer dan bij uw cv monteur wat de te verwachten reparatiekosten zijn.
Als dit in honderden euro's gaat lopen is het verstandiger de ketel te laten vervangen. Vaak is het zo dat bij oudere ketels na een eerste storing er meer volgen. Indien u dit voor kunt zijn bespaart u dus dubbel.