Cv ketel test 2011

Om de zoveel tijd test de Consumentenbond nieuwe cv ketels. De uitkomsten ervan leest u natuurlijk op Cvketelgids.nl


 

Testresultaten nieuwe cv ketels 2011

Onlang zijn de testresultaten bekend gemaakt van het gehouden cv ketel onderzoek door de Consumentenbond in november 2011. De nieuwe cv ketels zijn getest op comfort warmwatergebruik, prijs, rendement, gebruiksgemak, voorraadvat en energieverbruik verwarming.

Beste uit de cv ketel test 2011De geteste AWB ThermoElegance 4 Advance en Itho Aqua-Max HR 24 CW4 zijn combiketels. Ze zorgen zowel voor verwarming als voor het warme tapwater in de keuken en badkamer. De CW4-klasse waarin ze vallen, maakt ze geschikt voor een gemiddelde woning. Voor een woning met veel bewoners en/of extra comfortwensen, bijvoorbeeld in de vorm van een regendouche, is de duurdere CW5- of CW6-klasse nodig. De AWB scoort met een Testoordeel van 7.3 net een tikkeltje beter dan zijn voorloper (die heeft niet de toevoeging Advance in de naam). De verbetering zit vooral in het verwarmingsgedeelte. De ketel van Itho doet het wat verwarming betreft beter dan de AWB en ook beter dan gemiddeld. Zowel het verwarmingsrendement als het comfort krijgen een goede beoordeling. Als er maar weinig vermogen wordt gevraagd, kan er op een laag pitje worden verwarmd, terwijl veel andere ketels telkens aan- en uitslaan. Bij tapwater scoort de Itho juist onder de maat. Vooral het energiegebruik is hier vrij hoog. Dit drukt het Testoordeel, waardoor dit uitkomt op een 7.1

Verder is de ketel Bosch Compact 4 aan de productvergelijker van de Consumetenbond toegevoegd. Die is gebaseerd op de eerder geteste Nefit ProLine HRC24. Met een 7.5 krijgt hij hetzelfde testoordeel als die ketel, waarmee hij een van de best scorende modellen van dit moment is. Vooral het tapwater rendement is beter dan gemiddeld. Daar staat echter wel tegenover dat het vrij lang duurt voordat het warme water uit kraan of douche stroomt. Ook heb je een beperkte keus aan thermostaten.