Onderhoudscontract

Al u zelf handig bent kunt u zelf onderhoud verrichten aan uw cv systeem. Maar bent u minder handig dan kan een onderhoudscontract een goed keus zijn.


 

Cv ketel onderhoudscontract

Om uw cv ketel langdurig in goede conditie te houden is het verstandig het gehele systeem zo nu en dan op gebreken te laten controleren. Door het totale systeem op gebreken te controleren bent u er namelijk zeker van dat het systeem zijn werk blijft doen en de kwaliteit behoudt waar het systeem over beschikt.
Door kleine gebreken kan een cv ketel bijvoorbeeld meer energie verbruiken dan normaal en kan bij te weinig onderhoud de veiligheid zelfs in het gedrang komen. Met een onderhoudscontract kan dit alles gelukkig worden voorkomen. Door 1 of 2 keer per jaar even een monteur naar het systeem te laten kijken kunt u er immers voor zorgen dat u bepaalde problemen voor kunt blijven. De preventieve werking van het onderhouden van de ketel is dan ook groots en zeer belangrijk.

Wat kost een onderhoudscontract

Eigenlijk kost een onderhoudscontract u helemaal niets. De preventieve werking die van het onderhouden van de ketel uitgaat zorgt er namelijk voor dat u op de lange termijn geld kunt besparen. Met het juiste onderhoud gaat de ketel namelijk een stuk langer mee.

Voor het onderhouden van de cv ketel betaald u jaarlijks ongeveer 40 tot 80 euro. Het is natuurlijk afhankelijk van een jaarlijks of tweemaal jaarlijks bezoek, maar ik ga hier even uit van het jaarlijkse bezoek. Het bedrag dat u betaald valt dus best mee en al helemaal in vergelijking met de prijs van een nieuwe cv ketel. Een nieuwe cv ketel kost namelijk zomaar enkele duizenden euro’s waardoor die 40 tot 80 euro per jaar te verwaarlozen is. Door te investeren in een onderhouds-contract zullen dus naast het voorzien van gebreken ook afschrijvingskosten worden bespaard. Bij de juiste toepassing van onderhoud gaat de cv ketel namelijk langer mee en hoeft deze minder snel vervangen te worden.

Om een inzage te krijgen in de prijsverschillen die er binnen de verschillende contracten heersen kunt u het best een aantal verschillende bedrijven met elkaar vergelijken. Alleen op deze manier kunt u er uiteindelijk achterkomen waar de voordeeltjes liggen en hoe er gemakkelijk geld is te besparen.